check
קורסים מטיילים | לימודי אסיה

קורסים מטיילים

המדורים השונים בחוג ללימודי אסיה מציעים "קורסים מטיילים" – קורסים המאפשרים יציאה לסיור לימודי מסובסד במדינת המדור בו לומדים הסטודנטים. הקורסים מאפשרים לסטודנטים לחוות את החומר שעליו למדו בהדרכתם של מיטב המרצים המובילים בתחומם.

קורס מטייל בסין 

"בין סין לעולם האסלאם: סיור לימודי בסין-ג'יאנג" בהדרכת: פרופ' מיכל בירן, פרופ' יורי פינס ופרופ' גדעון שלח מהחוג ללימודי אסיה.  סין-ג'יאנג新疆 Xinjiang) , ) החבל האוטונומי בצפון-מערבה של הרפובליקה הסינית העממית, הוא אחד האזורים המרתקים באסיה מבחינה היסטורית ותרבותית. מזה אלפי שנים משמש האזור צומת למפגש בין תרבויות, ציוויליזציות ודתות שונות וכיום מדובר באזור בעל חשיבות אסטרטגית מיוחדת לסין.  הסיור יכלול מרכיבים היסטוריים, אתנוגראפיים, פוליטיים, גאוגרפיים וכלכליים. הוא יכלול מפגשים עם אנשי אקדמיה מסין-ג'יאנג, ביקורים במוזיאונים ובמוסדות מחקר, סיורים בשווקים ובדרכים ההרריות והמדבריות.
לסילבוס הקורס >
לתמונות מהקורס האחרון > 

קורס מטייל במונגוליה

קבוצה של עשרים סטודנטים ועשרה אנשי סגל מהמחלקות לימודי מזרח אסיה ולימודי האסלאם והמזרח תיכון באוניברסיטה העברית בירושלים, יצאה לסיור לימודי של שבועיים במונגוליה, שנועד לחזק את המחקר על מונגוליה ועל מרכז אסיה באוניברסיטה. בראש קבוצת המחקר עמדו פרופ' מיכל בירן ופרופ' ראובן עמיתי, הדיקן דאז של הפקולטה למדעי הרוח. המשלחת ביקרה בעיר הבירה של מונגוליה, אולאן באטאר, ובאתרים היסטוריים שונים כאורחת רשמית של האוניברסיטה הלאומית של מונגוליה. באוניברסיטה נחתם הסכם לשיתוף פעולה עם האוניברסיטה העברית ולאחריו התקיים כינוס משותף עם חוקרים באוניברסיטת מונגוליה. האוניברסיטה העברית היא אחד המרכזים המובילים בעולם בחקר האימפריה המונגולית, האימפריה היבשתית הגדולה ביותר בהיסטוריה שנוסדה במאה ה -13 על ידי ג'ינגיס חאן. לחץ כאן.

 קורס מטייל בהודו

מסע לסוף מערב: מערות, מקדשים, ותנועות מחאה (11-22.2.19)

הקורס המטייל השלישי להודו בהנחיית דוד שולמן ויגאל ברונר התמקד הפעם במדינת מהאראשטרה, שבמערב הודו. נפגשנו בעיר אורנגאבאד, והקדשנו את ארבעת הימים הראשונים למערות של אג׳נתה (שעל קירותיהם מתוארות אפיזודות מחיי הבודהה) ואלורה (עם התבליטים של שיוה, וישנו, דורגא, ומקדש קאילאסנאתהה, המונוליט הגדול בעולם), כמו גם למונומנטים המוסלמים המרשימים של העיר ומבצר דאולטאבאד הסמוך אליה. משם, בחטיבה השניה של הטיול, הדרמנו לאחמדנגר (בירת הסולטנות לשעבר), סולאפור, וערי המקדש של פנדהרפור וקולהפור. בפנדהפור, עירו של האל ויטובהא, זכינו לחויה מיוחדת של עליה לרגל במחיצתם של מעל חצי מיליון מאמינים, שקיבלו אותנו לחיקם באהבה רבה ופינו לנו מקום בים האדם: מי שהיה שם לא ישכח זאת לעולם. בחלק השלישי של הטיול עלינו להרי הגהאט המערביים, נחנו מעט מהחום של המישורים, ונהנו מנופים מרהיבים וממבצר פרתאפגר, שממנו יצא שיואג׳י למלחמות הגרילה שלו בממלכה המוגולית. את הסיור סיימנו במטרופולינים הגדולים של פונה (ובכלל זה קונצרט מרגש של הזמר הקלאסי פושקר ללה הזכור מביקורו בארץ, וביקור במכון המחקר ע״ש בהנדרקר) ומומבאי (כולל ביקור במערות האי אלפנטה). להדרכה הצטרפו הפעם ד״ר רועי פישל (מומחה להיסטורה המוסלמית של הודו מאוניברסיטת לונדון), ד״ר אנה סיסטרנד (היסטוריונית של האומנות, אוניברסיטת מינסוטה), וד״ר פושקר סוהוני (שמכיר כל אבן במהאראשטרה, מהמכון המדעי והטכנולוגי של פונה). בימים אלו אנו עומלים על הכנת הסיור המטייל הבא. מומלץ לעקוב אחרי העדכונים.

לתמונות מהסמינר לחצו כאן

קורס מטייל ביפן

הקורס, בהדרכתו של ד"ר ניסים אוטמזגין, כולל נסיעה ליפן בחופשת הקיץ ומיועד לסטודנטים מצטיינים. במסגרת הסמינר נדון באופן מעמיק בהיבטים שונים של ההיסטוריה, התרבות, החברה והדת של יפן. הסמינר יורכב מקריאה אינטנסיבית של מחקרים מכוננים בתחום, דיונים, והרצאות אורח, וימשך בנסיעה מחקרית ליפן לתקופה של כשבועיים במהלך חופשת הקיץ כשלמשתתפים יוענקו מלגות נסיעה. ביפן נבקר באתרים הרלוונטיים ללימוד התחומים הבאים: היסטוריה וזיכרון היסטורי, שינטו ובודהיזם, חברה עכשווית ותרבות פופולארית ונשלב ביקורים באוניברסיטאות ומפגשים עם סטודנטים וחוקרים מקומיים.לחץ כאן.

סמינר עסקי תרבותי של התוכנית המשותפת במנהל עסקים ולימודי אסיה

הסמינר מטעם התוכנית המשותפת במנהל עסקים ולימודי אסיה אורגן על ידי סטודנטים של התוכנית בתמיכה של בית הספר למנהל עסקים, מכון קונפוציוס ומרכז פריברג של החוג ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית. הסמינר יצא לבייג'ינג בין התאריכים 2017.9.17-3 ומנה 14 סטודנטים של התוכנית המשותפת בליווי פרופ' גור מושיוב מבית הספר למנהל עסקים. הסמינר התארח באוניברסיטת פקינג בתמיכת מכון קונפוציוס באוניברסיטה העברית. לסיכום נסיעת המשלחת לחץ כאן. לאתר סטארט-אפ אסיה לחץ כאן.