מלגות תואר בוגר - מדור יפן | לימודי אסיה

מלגות תואר בוגר - מדור יפן

JAPANESE GOVERNMENT (MEXT) SCHOLARSHIP FOR 2023 (JAPANESE STUDIES STUDENTS)

The Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology (MEXT) of Japan offers scholarships to
international students who wish to study for a period of one year at designated Japanese universities as Japanese Studies Students in order to deepen their understanding of the Japanese language, Japanese affairs and Japanese culture under the Japanese Government (MEXT) Scholarship Program as follows.

For further information please download the files below

מלגות MEXT 2021

30 דצמבר, 2020

שגרירות יפן מתחילה תהליך בחירת המועמדים למלגה של מקסט, מלגה של שנה ללימודי שפה יפנית ותרבות.

שימו לב:

התוכנית המלגה זו מיועדת רק לסטודנטים בתואר ראשון שלומדים בחוגים ללימודי אסיה/מזרח אסיה באוניברסיטאות.

וגם, מיכוון שלאחר הלימודים ביפן חייבים לחזור ללימודיהם בתואר ראשון, התוכנית מיועדת בעיקר לסטודנטים בשנה השנייה בתואר ראשון.

-          מועד אחרון להגשת הטספים:  28 בינואר, 2021.

חילופי סטודנטים אוניברסיטת קנסאיי גאידאיי (יפן)

החוג ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית בירושלים מציע לשני תלמידים/ות מצטיינים/ות לנסוע ללימודים ביפן במשך שנה במימון מלא!

הלימודים הם באוניברסיטת קנסאיי גאידאיי (ממוקמת בין קיוטו לאוסקה) בתכנית בינלאומית שמשלבת לימוד אינטנסיבי של השפה היפנית לצד קורסי בחירה בתחום של היסטוריה, חברה ותרבות ביפן ובאסיה.

קול קורא: סמינר המצטיינים החמישי של מדור יפן , כולל נסיעה ליפן בחופשת הקיץ!

6 מרץ, 2019
בהנחיית פרופ' ניסים אוטמזגין

סמינר המצטיינים/ות יעסוק השנה בתרבות האוטקו ביפן. השם, "אוטוקו" ניתן בעבר לצעירים/ות שצרכו באופן אובסיסי תרבות פופולארית, במיוחד מנגה, אנימציה ומשחקי מחשב, והתאפיינו בכישורים חברתיים מוגבלים. אולם בשני העשורים האחרונים אוטקו מתייחס לתופעה רחבה ומקובלת הרבה יותר, בה תרבות ויצירה עכשווית תופסים מעמד חברתי ותרבותי מרכזי יותר ויוצרים חיים אורבניים תוססים.

MEXT 2019 Japanese Studies Student Scholarship Program

Embassy of Japan in Israel is pleased to announce that the Embassy started candidates selection process for "MEXT Scholarship Program for 2019 (Japanese Studies Student)".

Scholarship period is 1 year from September / October 2019, and grantees of this scholarship will study Japanese language, society, culture etc., in 1 year special courses at Japanese universities - after 1 year studies they will come back to Israel in August / September 2020.

חילופי סטודנטים אוניברסיטת קנסאיי גאידאיי

החוג ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית בירושלים מציע לשני תלמידים/ות מצטיינים/ות לנסוע ללימודים ביפן במשך שנה במימון מלא.

הלימודים הם באוניברסיטת קנסאיי גאידאיי (ממוקמת בין קיוטו לאוסקה) בתכנית בינלאומית שמשלבת לימוד אינטנסיבי של השפה היפנית לצד קורסי בחירה בתחום של היסטוריה, חברה ותרבות.

לפרטים נוספים ראו קובץ מצורף

מלגות שגרירות יפן

Embassy of Japan in Israel is pleased to announce you that the Embassy started a selecting candidates process of "Japanese Government (MEXT) Scholarship Program for 2017 (Japanese Studies Student) - for Israeli Citizens".

מלגת הצטיינות לתלמידי מדור יפן (מוסמך או שנה ג בוגר)

במקביל למלגות הניתנות מקרן גוטווירט (ע"ש וכסלר) לתלמידי מדור סין, מעניק החוג ללימודי אסיה מתקציביו מספר מלגות לתלמידי מדור יפן מצטיינים הלומדים לתואר מוסמך או לתלמידים מצטיינים בשנה ג'. תלמידי מדור יפן המבקשים להגיש מועמדותם למלגת הצטיינות יגישו למזכירות החוג ללימודי אסיה את המסמכים הבאים:

גיליון ציונים
מכתב (לא יותר מעמוד אחד) המפרט את תוכניותיו המחקריות של המועמד.
2 מכתבי המלצה: האחד ממורה לשפה היפנית; השני ממרצה שהגשתם לו עבודה סמינריונית

פרס לימודים מקרן שיניואן

שלושה פרסי לימודים בסך 2,500 ש"ח כל אחד מוענקים מטעם קרן שיניואן לתלמידים מצטיינים במדור יפן. הענקת הפרסים נעשית במהלך הטקס לזכרו של בוגר החוג רותם אגבר ז"ל, המתקיים מדי שנה בראשית הסמסטר השני.

מלגת בית שלום לתלמידי מדור יפן

מלגת "בית שלום" ללימוד השפה היפנית במשך שנה באוניברסיטת דושישה בקיוטו. מדובר במלגה נדיבה הכוללת טיסה ודמי מחייה גבוהים. לימודי השפה באוניברסיטת דושישה הם מהטובים באוניברסיטאות ביפן. קיוטו היא מהערים היפות והנעימות בעולם.

מלגת חילופין עם אוניברסיטת סוקה

מיועדת לתלמידי התואר השני או לתלמידי שנה ג במדור יפן

במסגרת הסכם חילופים בין האוניברסיטה העברית לבין אוניברסיטת סוקה מוצעת מלגת לימודים לשנה באוניברסיטת סוקה. המלגה, המיועדת להשתלמות בלימודי השפה היפנית, מוענקת לסטודנט/ית אחד למשך שנה אקדמית אחת.
המעוניינים במלגה זו יפנו למזכירות האקדמית לקבלת פרטים  liatg@savion.huji.ac.il
ויגישו מועמדותם. במקביל, על כל מועמד להירשם במזכירות החוג ללימודי אסיה.