סגל אקדמי בכיר - מדור סין

MB

פרופ' מיכל בירן

ראשת המכון ללימודי אסיה - אפריקה
מנהלת פרוייקט מחקר על האימפריה המונגולית
יועצת מוסמך - מדור סין
שעת קבלה בסמסטר ב - יום ד 9:15-10:15

תחום המחקר של מיכל בירן הוא ההיסטוריה של נוודי מרכז אסיה, בדגש חזק על האימפריה המונגולית (מאות 13-14) והקשרים בין סין, מרכז אסיה ועולם האסלאם בתקופה הפרה מודרנית.

קרא עוד

מיכל למדה לכל תאריה באוניברסיטה העברית (כולם בהצטיינות יתרה). במהלך הלימודים היא למדה שנה בסין, באוניברסיטת שאנדונג, ושנה באוניברסיטת הרוארד בארה"ב. את הפוסט דוקטורט היא עשתה במכון ללימודים מתקדמים בפרינסטון, ארה"ב.

מיכל עובדת על מספר פרויקטים גדולים, הראשי שבהם, במימון הEuropean Research Council (ERC) עוסק בתנועות של אנשים, רעיונות וחפצים לאורך אירואסיה המונגולית- מסין דרך עראק ועד איטליה, ובהשלכות של תנועות אוכלוסין עצומות אלו על ההיסטוריה העולמית. במקביל היא עובדת על ספר על ההיסטוריה של מרכז אסיה תחת השלטון המונגולי, פרויקט הממומן ע"י הקרן הלאומית למדע. פרויקט נוסף שממומן ע"י קרן הומבולדט הוא פרויקט ישראלי-מונגולי-גרמני המשלב מחקר היסטורי וחפירות ארכאולוגיות בעיר קראקורום,  ששימשה כבירת האימפריה המונגולית (1237-1260). כמו כן, יחד עם  Kim Hodong היא עורכת את הספר The Cambridge History of the Mongol Empire בעבור הוצאת הספרים של אוניברסיטת קיימברידג' (2 כרכים).

מיכל פרסמה 3 ספרים, קובץ ערוך אחד (השני עתיד לצאת בקרוב), ומעל 40 מאמרים בספרים ובכתבי-עת.

היא זכתה במספר פרסים, ביניהם פרס נשיא האוניברסיטה לחוקר צעיר מצטיין ע"ש יורם בן פורת (2005); פרס ברונו מטעם יד הנדיב בתחום לימודי האסלאם והמזה"ת (2006); פרס לנדאו מטעם מפעל הפיס בתחום חקר ההסטוריה של מזרח אסיה ותרבויותיה (2007); ופרס ע"ש אנה-ליסה מאייר מטעם קרן הומבולדט הגרמנית (2012).  מיכל שימשה במספר תפקידים באוניברסיטה ביניהם ראש התכנית לדוקטורנטים מצטיינים בפקולטה למדעי הרוח (2009-2011), כראשת מרכז פריברג ללימודי מזרח אסיה, ומשמשת החל משנת הלימודים תשפ"ב כראשת המכון ללימודי אסיה - אפריקה. 

מיכל מלמדת את המבוא "סין הקיסרית המאוחרת"  וכן סמינרים בנושא האימפריה המונגולית, דרך המשי וההיסטוריה של מרכז אסיה. במקביל היא מלמדת גם בחוג ללימודי האסלאם והמזה"ת.

קראו פחות
סגל בכיר
מדור סין
סגל אקדמי בכיר - מדור סין
מדור סין
tami

ד"ר תמר גרוסוולד עוזרי

מדור סין
שעת קבלה בתיאום מראש

תמר (תמי) גרוסוולד עוזרי היא משפטנית של סין המודרנית הבוחנת את הקשרים שבין פוליטיקה לבין מערכות החוק והמשפט בסין העכשווית והשפעתם על צמיחת המשק הסיני. 

קרא עוד

מחקריה בוחנים את ההיבטים הפוליטים והמשפטיים המתווים תהליכי פיתוח כלכלי בסין מ-1978 ועד ימינו, ואת השפעותיהם על החברה הסינית. תחומי התמחותה כוללים: התפתחות מערכת החוק והמשפט בסין העכשווית, משפט מסחרי (בפרט בתחומי התאגידים, שוק ההון, השקעות זרות), כלכלה פוליטית, עלייתה הכלכלית של סין בזירה הבינלאומית.

לתמי תארים במשפטים ובלימודי מזרח אסיה מהאוניברסיטה העברית ומאוניברסיטת מישיגן, ארה"ב. באוניברסיטת מישיגן, היתה ד"ר גרוסוולד עוזרי מלגאית גרוטיוס בפקולטה למשפטים ועמיתה במכון ליברת'ל-רוגל ללימודי סין. היא הצטרפה לסגל האוניברסיטה העברית, לאחר תקופת פוסט דוקטורט בבית הספר למשפטים באוניברסיטת הרווארד שם היתה עמיתת מחקר והוראה.

מחקריה האינטרדיסיפלינאריים עושים שימוש במתודולוגיות מחקר מתחומי המשפט והכלכלה הפוליטית על מנת לבחון שאלות כגון, מהי כלכלת שוק סוציאליסטית? במה מתבטא קפיטליזם מדיני בסין? כיצד משתלבת מערכת החוק והמשפט בתהליכי הצמיחה הכלכלית בסין? באילו אמצעים מניעה המדינה תהליכים כלכליים, ומהי מידת מעורבותם של גופי הממשל בקבלת החלטות עסקיות בתאגיד? מה מקומה של המפלגה הקומוניסטית הסינית בהקשרים מאקרו ומיקרו כלכליים?

כעת עוסקת ד"ר גרוסוולד עוזרי בכתיבת תוצאות מחקר המנתח את ההיבטים המשפטיים והפוליטיים שהתוו את הקמתן של חברות ציבוריות בסין ואת צמיחת שוק ההון הסיני. פרוייקטים נוספים שלה עוסקים בתמורות במעמדה של סין בזירה הכלכלית-גלובאלית תוך בחינת ביטויין של תמורות אלה בגישתה של סין כלפי המשפט הבינלאומי הכלכלי-מסחרי.

בחוג ללימודי אסיה מלמדת ד"ר גרוסוולד עוזרי את קורס המבוא "סין העכשווית" וכן קורסים וסמינרים המוצעים במסגרת התוכנית המשולבת עם מנהל עסקים ו\או תוכנית ההדגש עם יחב"ל, כגון: "ממשל בסין העכשווית: בין משפט לפוליטיקה"; "מדינה ופיתוח כלכלי בסין העכשווית"; "סין בע"מ" (השתלבותה של סין בכלכלה העולמית); "חוקה וזכויות אדם בסין המודרנית; "תאגידים והשקעות זרות בסין"

SSRN

קראו פחות
סגל בכיר
מדור סין
סגל אקדמי בכיר - מדור סין
מדור סין
איאן מקורמק

ד"ר איאן מקורמק

מדור סין ומדור הודו ואינדונזיה
חדר: רוח 6605
שעת קבלה בתיאום מראש

ד״ר איאן ג׳. מקורמק (דוקטורט מאוניברסיטת הארוורד) מתמחה בחקר הספרות, ההיסטוריה והדת הטיבטית. מחקרו מתמקד בסביבה הסוציאלית והאינטלקטואלית הקוסמופוליטית בטיבט, בתקופתה המודרנית המוקדמת, ובפרט על השילוב בין המחשבה והפולחן הבודהיסטים לרעיון הלאומניות והזיקה לטיבט כמדינה.

קרא עוד


I'm a scholar of Tibetan literature, history, and religion. My research centers on the cosmopolita intellectual and social environment of early modern Tibet, especially the intersection of Buddhist thought and practice with ideas about kingship and state.

I am currently writing a book on Buddhism and state in late seventeenth-century Tibet. This book will be the first in-depth study of the texts and works of the Desi Sangyé Gyatso, who ruled the state for more than two decades. It will address the history, theory, and materiality of three of the largest and most important works of his reign: the giant golden tomb of the fifth Dalai Lama, the royal palace in Lhasa, and the holiday for commemorating the Dalai Lama's death. This project speaks to the study of Buddhist kingship, early modern Asian intellectual and political history, and the relationship of religion and politics in Tibet.

My broader research agenda branches out into other aspects of Buddhist thought and practice in the early modern Tibetan state, for instance literature and ritual. One such project concerns the literary and social dimensions of speechmaking in Tibetan Buddhism. Work in progress includes studies of enthronement ceremonies, cosmological discourses, and translation and analysis of works of literature, including poetry by the fifth Dalai Lama and the Desi. 

I received my PhD in the Study of Religion from Harvard University, with a dissertation on Buddhist cosmology and theology in the early modern Tibetan Buddhist state. Before moving to Jerusalem, I was the Shinjo Ito postdoctoral fellow in Buddhist Studies at the University of California, Berkeley. My faculty position at Hebrew University is supported by a grant from the Khyentse Foundation.

קראו פחות
סגל בכיר
מדור סין
סגל אקדמי בכיר - מדור סין
מדור הודו ואינדונזיה
סגל אקדמי בכיר - מדור הודו אינדונזיה
מדור הודו ואינדונזיה
מדור סין
orna

פרופ׳ אורנה נפתלי

מדור סין
ראשת מדור סין
חדר 44614 רוח
שעות קבלה (תשפ"ד) יום ה', 14:10-15:10

 

אורנה נפתלי עוסקת באנתרופולוגיה של סין המודרנית והעכשווית, בדגש על חינוך, משפחה וגידול ילדים, ותרבות ילדים ונוער בסין מאז 1949 ועד ימינו.

קרא עוד

אורנה היא בוגרת החוג ללימודי מזרח-אסיה באוניברסיטה העברית בירושלים; בעלת תואר שני במחקר התרבות מטעם אוניברסיטת תל-אביב, ותואר שני ושלישי באנתרופולוגיה מאוניברסיטת קליפורניה (UCSB) . מחקריה עוסקים במגוון נושאים הנוגעים לילדים ונוער, משפחה וחינוך בסין, ובכלל זה: הגלובליזציה של החינוך הסיני; מושג הפרטיות בקרב משפחות המעמד הבינוני בסין העירונית העכשווית; העלייה בחשיבות השיח הפסיכולוגי בשדה החינוך וגידול הילדים בסין העכשווית; לאומיות, צבא ומלחמה בחינוך הסיני; ותפיסות של אזרחות וזכויות הילד בסין, נושא שעמד גם במרכז ספרה הראשון,  Children, Rights and Modernity in China (2014).

ספרה השני, Children in China (2016), סוקר את התמורות העיקריות שהתחוללו בחייהם של ילדים ובתפיסת הילדות בסין מאז תחילת יישום הרפורמות הכלכליות ב-1978. הספר בוחן היבטים כגון חינוך במשפחה ובבית-הספר, הרגלי צריכה, תהליכי גיבוש זהויות, ויחסים חברתיים ומשפחתיים של ילדים ובני-נוער בסין העכשווית, ומנתח את הגורמים וההשלכות של מגמות כגון: הצמיחה של תפיסות ופרקטיקות חדשות בתחום החינוך, הטיפול וההגנה על ילדים בסין כתוצאה מתהליכי גלובליזציה, שינויים בטכניקות המשילות של המפלגה הקומוניסטית הסינית וההתגבשות של מעמד-ביניים עירוני חדש; העצמת הילד במשפחה ומחוצה לה בעקבות יישום מדיניות הילודה; והעלייה של הילד כצרכן עצמאי בכלכלת השוק החדשה של סין. לצד זאת, הספר דן גם בהשפעות התמורות המבניות בכלכלת סין, השינויים במדיניות החינוך הממשלתית וגלי ההגירה הכפרית המסיבית לערים על חינוכם ורווחתם של ילדים בעיר ובכפר ועל מצב הריבוד החברתי-כלכלי בסין של היום.

ספרה החדש, Mobilising China's One-Child Generation (2024), בוחן את הקידום של ערכים וטכניקות צבאיים בחינוך הסיני של העשור האחרון בהתבסס על ניתוח מקורות ממשלתיים, תקשורתיים וחינוכיים ועל נתונים ממחקר שטח שנערך בסין בשנים 2012-2019. הספר מתעכב על ההצטלבות בין מגמה זו לבין הבניות של לאומיות, גבריות ונשיות בשיח הציבורי והממשלתי בסין, ומנתח תפיסות אלטרנטיביות של צבא ומלחמה בקרב בני-נוער מרקעים שונים בסין העכשווית.

 

היא מלמדת קורסים שונים על החברה הסינית בעידן המודרני והעכשווי, ובכלל זה: "מגדר ומיניות בסין המודרנית"; "מדינה ומשפחה בסין המודרנית"; "החברה הסינית העכשווית: מבט אנתרופולוגי"; "תקשורת ואינטרנט בסין העכשווית"; "צרכנות ומעמד בסין"; "התנגדות ומחאה בסין" ו"שיטות מחקר של החברה והפוליטיקה בסין המודרנית".

אורנה מנחה סטודנטים שכותבים עבודות מחקר לתואר שני ושלישי אודות מגוון נושאים הנוגעים לחברה ותרבות בסין המודרנית והעממית (1949-היום), ובפרט מחקרים הנוגעים לנושאים של ילדים ונוער; מגדר ומשפחה; לאומיות פופולרית; צבא ומלחמה בחינוך הסיני; זכויות הילד ותודעת חוק ומשפט בקרב צעירים בסין.

 

הוראה והנחיה:

  • פרופ' נפתלי מלמדת קורסים שונים על החברה הסינית בעידן המודרני והעכשווי, ובכלל זה: "מגדר ומיניות בסין המודרנית"; "מדינה ומשפחה בסין המודרנית"; "החברה הסינית העכשווית: מבט אנתרופולוגי"; "תקשורת ואינטרנט בסין העכשווית"; "צרכנות ומעמד בסין"; "התנגדות ומחאה בסין" ו"שיטות מחקר של החברה והפוליטיקה בסין המודרנית".
  • מנחה סטודנטים לתואר שני ושלישי הכותבים עבודות מחקר אודות חברה ותרבות בסין המודרנית והעממית (1949-היום), ובפרט מחקרים הנוגעים לנושאים של ילדים ונוער; מגדר ומשפחה; לאומיות פופולרית; צבא ומלחמה בחינוך הסיני; זכויות הילד ותודעת חוק ומשפט בקרב צעירים בסין.

 

פרסומים נבחרים:

2024. "Schooling 'Soft-Spoken Boys' and 'Masculine Girls': Morality, Equality, and Difference in China's Gender Education." Nan Nü: Men, Women and Gender in China 26: 85-113

2022. "'Law Does Not Come Down from Heaven': Youth Legal Socialisation Approaches in Chinese Textbooks of the Xi Jinping Era." Journal of Current Chinese Affairs 51(2): 265–291

 

Naftali, Orna. 2021. "Celebrating Violence? Children, Youth, and War Education in Maoist China (1949-76)". Journal of the History of Childhood and Youth 14 (2): 254-273

Naftali, Orna. 2021. "'Being Chinese Means Becoming Cheap Labour': Education, National Belonging, and Social Positionality among Youth in Contemporary China". The China Quarterly 245: 51–71

Naftali, Orna. 2020. "Youth Military Training in China: Learning to 'Love the Army'". Journal of Youth Studies. Published Online first, pp. 1-19. 10.1080/13676261.2020.1828847

 

 

 

 

קראו פחות
סגל בכיר
מדור סין
סגל אקדמי בכיר - מדור סין
מדור סין
YURI

פרופ' יורי פינס

מדור סין
חדר 44604
שעת קבלה: יום ב' 11:30-12:30 יש לתאם כל ביקור בדוא"ל מראש! טלפון בחדר: 02-5882853, בחופשה שעות הקבלה תהיינה רק בתיאום מראש

תחום ההתמחות העיקרי של פרופ' יורי פינס הוא הגות פוליטית ותרבות פוליטית בסין המסורתית, ובייחוד בתקופה הקדם-קיסרית (דהיינו לפני הקמת הקיסרות הסינית ב-221 לפנה"ס).

קרא עוד

מדוע הפכה הקיסרות הסינית לישות הפוליטית שהאריכה ימים יותר מכל ממלכה אחרת בתולדות האנושות? בתשובה על השאלה הזו יורי בוחן רעיונות, ערכים ודפוסי פעילות שעיצבו את התנהלותה של הקיסרות הסינית מראשיתה ולאורך ההיסטוריה שלה. במקביל הוא עוסק במגוון סוגיות הקשורות בהיסטוריה פוליטית, חברתית ודתית של סין הטרום-קיסרית וסין הקיסרית המוקדמת, וכן בהיסטוריוגרפיה של סין המסורתית. בשנים האחרונות הוא מתעניין גם בסוגיית הקשר בין העבר להווה של סין. באיזו מידה משפיעה המורשת הקיסרית על סין העכשווית? האם המהפכות של המאה ה-20 בישרו על כריתת הגט של סין המסורתית עם עברה האימפריאלי או שמא מדובר בסוג ייחודי של ההתחדשות הקיסרות במתכונת חדשה? מה מעמדה של המורשת הרעיונית של סין המסורתית בעידן המודרני?  בחיפוש אחר התשובות לשאלות הללו אני מרחיב את תחום המחקר שלי למכלול ההיסטוריה הסינית המסורתית והמודרנית.
 
הוראתו משקפת את מגוון האינטרסים המחקריים שלו. הוא מלמד  שני קורסים עיקריים לתואר בוגר: מבוא היסטורי של "סין בעידן המהפכות, 1978-1900" וכן שו"ס "ההגות הפוליטית בסין הקדומה". לתלמידי המוסמך הוא מציע את סמינר הליבה "תרבות פוליטית בסין המסורתית" ושיעור "שיטות מחקר בהיסטוריה הסינית" (ניתנים אחד לשנתיים). בנוסף הוא מלמד קורסים היסטוריים לתואר בוגר וקורסים המבוססים על קריאת טקסטים סיניים במקור לתלמידי המוסמך.
 
קראו פחות
סגל בכיר
מדור סין
סגל אקדמי בכיר - מדור סין
מדור סין
gidi

פרופ' גדעון שלח

ראש מדור סין

גדעון שלח הוא ארכיאולוג של סין, בעל תואר דוקטור מאוניברסיטת פיטסבורג (ארה"ב). מחקרו מתמקד בארכיאולוגיה של התקופה הניאוליתית ותקופת הברונזה בסין וכן במחקר במימון ה ERC על חומות מתקופת ימי הביניים בסין ובמונגוליה.

קרא עוד

החל משנת 1994 נפל בחלקו להיות מהארכיאולוגים הזרים הראשונים שהתאפשר להם לקיים מחקר שטח ארכיאולוגי בסין. הסקר האזורי הסיסטמאתי שבו הוא החל כמחקר הדוקטורט בשנים 1994-5 התפתח החל משנת 1998 למחקר בין-לאומי בו הוא שיתף פעולה עם ארכיאולוגים מסין ומארה"ב. בנוסף לסקר המכסה שטח של מעל 1000 קמ"ר המחקר כלל גם חפירות בדיקה, מיפוי של אתרים נבחרים, ומחקר גיאולוגי וסביבתי. תוצאות הפרוייקט פורסמו בשני ספרים ומספר רב של מאמרים מדעיים.

בשנת 2011 הוא יזם פרוייקט שטח ארכיאולוגי חדש, הפעם כשיתוף פעולה בין האוניברסיטה העברית לאוניברסיטת ג'י-לין בסין. המחקר מתקיים באיזור פו-סין, בפרובינציית ליאו-נינג ומתמקד בראשית החקלאות וישובי הקבע בצפון סין. המחקר זוכה לתמיכה של הקרן הלאומית למדע וכן של קרן המחקר של הנשיונאל-ג'יאוגרפיק. במחקר לוקחים חלק מדי שנה סטודנטים ישראלים וסינים. בשנים האחרונות הוא החל במחקר השוואתי של נתונים ארכיאולוגים מחלקים נרחבים של סין. ספרו על הארכיאולוגיה של סין, מהתקופה הפליאוליתית עד לראשית תקופת האיחוד הקיסרי, הופיע בהוצאת אוניברסיטת קיימברידג'. ספרי המבוא שהוא כתבת ביחד עם פרופסור יורי פינס על ההיסטוריה של סין, רואים אור בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה ומשמשים כספרי הלימוד הבסיסיים בכל האוניברסיטאות בארץ.

במהלך השנים הוא מילא מספר תפקידים בחוג ובאוניברסיטה: ראש החוג ללימודי מזרח אסיה, המנהל הראשון של מרכז פריברג ללימודי מזרח אסיה, סגן-דיקן הפקולטה למדעי הרוח, ראש המכון ללימודי אסיה ואפריקה ומנהל פרוייקט המחקר בנושא המרחב האסייתי. פרסומיו כוללים 6 ספרים, ספר ערוך ומעל ל 40 מאמרים בכתבי עת אקדמיים מובילים.

שעות קבלה: יום ב' 15:00-16:00, בנין מנדל, קומה 2 חדר 241

קראו פחות
סגל בכיר
מדור סין
סגל אקדמי בכיר - מדור סין
מדור סין