סגל הוראה נוסף
פרופ׳ ג׳סי גריימן
ילמד באנגלית את הקורס
Ethnographies of Global Health and Humanitarianism in Southeast Asia.
ד"ר (אמריטוס) יוחנן גרינשפון
ד"ר הלנה גרינשפון
הלנה גרינשפון חוקרת ומלמדת על יפן המודרנית על ביטוייה השונים, הכוללים תרבות צריכה, התפתחות של מרחב ציבורי ,תרבות אורבנית, שינוי חברתי, מגדר וזהות לאומית.
בהוראת הקורסים שלה הלנה מתמקדת במבט אנתרופולוגי וסוציולוגי על מגמות חברתיות ותרבותיות ביפן העכשווית. היא משלימה את החומר התיאורטי והאתנוגרפי בחומרי עזר וויזואליים כגון קטעי ווידאו, פרסומות, צילומים ועוד. הקורסים מצריכים היכרות בסיסית עם ההיסטוריה היפנית, יכולת ניתוח וחשיבה ביקורתית. המטלות של הקורס, לרבות בחינות ועבודות, כוללות ניתוח טקסטים ומתן פרשנות אינדיבידואלית בהתבסס על החומר הנלמד. המטרה הינה לא רק הקניית ידע בסוגיות ספציפיות הקשורות לחברה ותרבות של יפן העכשווית, אלא גם יצירת מסגרת לדיון אקדמי במונחים כגון תרבות, זהות, מסורת ועוד.
פעילות מחוץ לחוג:
הלנה גרינשפון משמשת כמתאמת של יחידת אסיה במכון מחקר ע"ש הארי טרומן באוניברסיטה העברית. יחידת אסיה מרכזת חוקרים העובדים על ארצות אסיאתיות ומעבירה הרצאות, סמינרים וכנסים הקשורים באספקטים שונים של יחסים בינ"ל, היסטוריה, תרבות, פוליטיקה וכלכלה של מדינות אסיה.
כמו כן, הלנה מתפקדת כחברת וועד מנהל של האגודה הישראלית ללימודי יפן. האגודה הוקמה בשנת 2012 במטרה לגשר בין מוסדות אקדמיים המלמדים על יפן בארץ ובעולם, ולסייע ביצירת קהילה תוססת של סטודנטים וחוקרים בישראל. השנה האגודה קיימה את הכנס הראשון שלה, שהתמקד בסוגיות אורבניות ביפן. אתר האגודה ללימודי יפן: http://www.japan-studies.org/
הלנה הינה חברה בוועד הירושלמי של אגודת ידידות ישראל-יפן, ארגון התנדבותי שמתמקד בהפצה של תרבות יפנית בישראל, ומארגן סדנאות, הצגות וארועים אחרים החושפים את הקהל הישראלי לפניה השונות והמגוונות של התרבות היפנית. אתר אגודת הידידות: http://www.israel-japan.org/
ד"ר אלכסנדר זורין
פרופ' (אמריטוס) מירון מדזיני
פרופ' מירון מֶדְזִינִי הוא פרופסור ללימודי יפן באוניברסיטה העברית בירושלים וממקימי החוג למזרח אסיה והראשון שלימד על יפן באוניברסיטה ישראלית. הוא שימש דובר לשכת ראש הממשלה של לוי אשכול, גולדה מאיר ויצחק רבין (כהונה ראשונה) וראש לשכת העיתונות הממשלתית.
הוא למד בסיטי קולג' בניו יורק. בשנים 1957–1959 עבד כעוזר נספח העיתונות בשגרירות ישראל בוושינגטון. ב-1960 קיבל תואר מוסמך מאוניברסיטת ג'ורג'טאון בוושינגטון ביחסים בינלאומיים. בין 1959 ועד 1962 למד יפנית ולימודי המזרח הרחוק באוניברסיטת הרווארד ממנה קיבל תואר דוקטור. עם חזרתו לארץ בספטמבר 1962 נתמנה למנהל לשכת העיתונות הממשלתית בירושלי, ובמקביל היה ממקימי החוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטה העברית בירושלים.
ב-1966 מונה לדובר לשכת ראש הממשלה לוי אשכול. ביולי 1973 נתבקש לשמש גם כדובר לשכת ראש הממשלה גולדה מאיר, וכמה חודשים של יצחק רבין בכהונתו הראשונה כראש ממשלה. ביולי 1976 מונה למנהל לשכת העיתונות הממשלתית.
בין השנים 1978 עד 1995 שימש בכמה תפקידים בכירים בקרן היסוד, המגבית המאוחדת לישראל כולל אחראי על מבצעים, פיתוח מנהיגות ומנהל החטיבה לארצות דוברות אנגלית. לאחר שפרש מקרן היסוד, מדזיני המשיך ללמד באוניברסיטאות בישראל לימודי מזרח אסיה, בין השאר בבית הספר לתלמידי חו"ל של האוניברסיטה העברית בירושלים. ספרו "גולדה: ביוגרפיה פוליטית" זכה לפרס ראש הממשלה בשנת 2010.
בשנת 2016 קיבל מירון מדזיני את אות מסדר השמש העולה על תרומתו לקידום לימודי יפן.
ד"ר שרון סנדרוביץ'
פרופ׳ גרג פילי
ילמד באנגלית את הקורס
Southeast Asian Political Islam in a Global Context: Democracy, Islamism and Secularity
ד"ר דרור קוכן
ד"ר גיא ש. שבבו
ד״ר גיא ש. שבבו (דוקטורט מאוניברסיטת קולומביה הבריטית בקנדה - UBC) מלמד היסטוריה של קוריאה, דתות בקוריאה, וקולנוע קוריאני. מחקרו מתמקד בהיסטוריה של קוריאה בתקופה שושלת ג'וסון (1392-1910) עם דגש על היסטוריה אינטלקטואלית והיסטוריה חומרית.
ד״ר גיא שבבו בעל דוקטורט מהאוניברסיטה של קולומביה הבריטית בקנדה (UBC), תואר שני מאוניברסיטת ת"א ותואר ראשון בטכניון.
המחקר שלו מתמקד בהיסטוריה של קוריאה בתקופה שושלת ג'וסון (1392-1910) עם דגש על היסטוריה אינטלקטואלית והיסטוריה חומרית. בנוסף הוא עוסק במדעי הרוח הדיגיטליים ובמיוחד מתעניין בכלים לניתוח טקסט; במסגרת זו משתתף בפרויקט גדול של האיחוד האירופי בשם OPTED (Observatory for Political Text in European Democracies) שמבקש לבחון כלים, מתודולוגיות ונהלי עבודה לעבודה עם קורפוסים גדולים של טקסט דיגיטלי. ד״ר שבבו מלמד היסטוריה של קוריאה, דתות בקוריאה, וקולנוע קוריאני.