פרופ' ניסים אוטמזגין

ניסים אוטמזגין
פרופ'
ניסים
אוטמזגין
דיקן הפקולטה למדעי הרוח
חדר 5403 (לשכת הדיקן)
שעת קבלה בתיאום מראש עם לאה, ע. הדיקן: humdean_office@savion.huji.ac.il

פרופ' ניסים אוטמזגין הוא פרופ' מן המניין בחוג ללימודי אסיה, כיום גם מכהן כדיקן הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית בירושלים. בעבר כיהן כראש המכון ללימודי אסיה ואפריקה, ראש מכון טרומן לקידום השלום, ראש החוג ללימודי אסיה, חבר באקדמיה הצעירה הישראלית הצעירה, חבר ועדת ות"ת מל"ג לקידום מדעי הרוח, וחבר במספר וועדות נוספות בפקולטה ומחוצה לה.

פרופ' אוטמזגין סיים את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה העברית בלימודי מזרח אסיה ומדע המדינה. עם סיום התואר, הוא טס ליפן להמשיך את לימודיו הודות למלגה מממשלת יפן ולאחר שש שנים, במרץ 2007 סיים את הדוקטורט באוניברסיטת קיוטו. מחקריו התפרסמו בשני ספרים, שישה ספרים ערוכים ועשרות פרקים ומאמרים בכתבי עת מובילים.

מחקריו עוסקים בשאלות הגדולות של חקר תרבות: כיצד תרבות נוצרת, כיצד היא מועברת, וכיצד היא מתקבלת, וזאת מתוך הסתכלות בתרבות העכשווית ביפן ובמזרח אסיה. פרופ' אוטמזגין חוקר את המנגנונים התרבותיים, החברתיים, הכלכליים והפוליטיים האחראיים לכך, תוך תשומת לב מיוחדת למחקר הנשען על ידע אמפירי רחב שבעקבותיו מגיע פיתוח תיאורטי מעמיק.

המחקר בו הוא החל את דרכו האקדמית עסק בתפוצת התרבות היפנית במזרח אסיה ובהפיכתה של יפן ממדינה המזוהה עם כלכלה ותעשייה מפותחת למדינה בעלת עצמה תרבותית חוצה-גבולות. כחלק ממחקר רחב זה, הוא שהה קרוב לשנתיים באיסוף חומרים בהונג קונג, סינגפור, בנגקוק, שנחאי, טאיפיי וסאול (בנוסף לשלוש שנים ביפן), בחן את מסלול היצירה והתפוצה של התרבות הפופולארית היפנית באסיה ואת מדיניות הממשלה היפנית כלפי תעשיות התרבות. מאז הרחיב את מחקריו לעיסוק בממדים התרבותיים ביחסי יפן-דרום מזרח אסיה מאז מלחמת העולם השנייה ובהשפעה של תפוצת התרבות הפופולארית על תהליכי רגיונליזציה (אזוריות( בצפון מזרח ודרום מזרח אסיה.