פרס אטווה לטיול לימודי ביפן

פרס אטווה (Atowa) על סך $3,500 דולרים יוענק לתלמיד/ה מצטיין בשנה ג' או מוסמך במדור יפן בחוג ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית על מנת לטוס לטיול לימודי ביפן במהלך חופשת הקיץ.

תכנון הטיול והזמנת הטיסה ובתי המלון הם באחריות מקבל הפרס אך תכנית הטיול כפופה לאישור מוקדם והמלצות של מורי החוג.

במכתב הבקשה, התלמיד/ה מתבקש להציע מספר מוקדים שבהם הוא ירצה לבקר בזמן שהותו ביפן (אוניברסיטה, ספרייה, מוזיאון, מקדשים וכולי) ואנשים שאותם הוא ירצה לפגוש ולכתוב על כך דו"ח קצר (כ- 5 עמודים) בעברית ובאנגלית. הדו"ח יישלח למורי החוג ויתפרסם באתר החוג.

הפרס ניתן על סמך הצטיינות בלימודים ותרומה לחיי החוג. עדיפות תינתן לתלמידים המתכוונים להמשיך את לימודיהם בתכנית המוסמך, לכאלה שנגשו לבחינת ה- JLPT, ולכאלה שלא ביקרו ביפן לאחרונה.

מועמדים יגישו בכתב:

1.      גיליון ציונים

2.      קורות חיים (עמוד אחד)

3.      נימוקים להגשת מועמדות לפרס (עמוד אחד)

4.      תכנית טיול לימודי לתקופה של לפחות עשרה ימים

5.      מכתב המלצה אחד ממורה לשפה