קול קורא: סמינר המצטיינים החמישי של מדור יפן , כולל נסיעה ליפן בחופשת הקיץ! | לימודי אסיה

קול קורא: סמינר המצטיינים החמישי של מדור יפן , כולל נסיעה ליפן בחופשת הקיץ!

6 מרץ, 2019
בהנחיית פרופ' ניסים אוטמזגין

סמינר המצטיינים/ות יעסוק השנה בתרבות האוטקו ביפן. השם, "אוטוקו" ניתן בעבר לצעירים/ות שצרכו באופן אובסיסי תרבות פופולארית, במיוחד מנגה, אנימציה ומשחקי מחשב, והתאפיינו בכישורים חברתיים מוגבלים. אולם בשני העשורים האחרונים אוטקו מתייחס לתופעה רחבה ומקובלת הרבה יותר, בה תרבות ויצירה עכשווית תופסים מעמד חברתי ותרבותי מרכזי יותר ויוצרים חיים אורבניים תוססים.

הסמינר יורכב מקריאה ביקורתית של מחקרים מכוננים בתחום, הרצאות אורח ולאלה שיתקבלו - סיור לימודי ביפן למשך כשבוע במהלך חופשת הקיץ (שבוע אחרון של ספטמבר 2019). בסמינר נלמד על הג'אנרים השונים של תרבות האוטקו, במיוחד מנגה, אנימציה ומשחקי מחשב, ונבחן בצורה ביקורתית את הקשרים והמעמד של תרבות עכשווית בהבניית החיים ביפן.

בסיור בטוקיו נפגש עם סטודנטים וחוקרים, נבקר באולפני אנימה, נשוחח עם מפיקים, אנימטורים ויוצרים, ונבקר בתערוכות של דוג'ינשי – אמנים חובבים. במהלך הסמינר נפגש עם תלמידי החוג בעבר שלומדים/גרים ביפן ונשמע את רשמיהם. במהלך הסיור ביפן ינתן זמן חופשי לכל אחד/ת לקדם מחקר אישי עבור העבודה הסופית.

סוג הקורס: שוס, 2 נ"ז. ימי הסמינר: סמסטר ב, יום ה', 16:30-18:00, אולם 2404

• הסמינר פתוח לתלמידי/ות שנים ב' ו- ג' מצטיינים במדור יפן (עד 10 תלמידים)
  • הקבלה היא על סמך הצטיינות בלימודים, בחינת ה- JLPT, ותרומה לחיי החוג
  • עדיפות תינתן לתלמידים שלא שהו תקופות ארוכות ביפן/ביקרו בה לאחרונה
  • לאלה שיבחרו, ניתן יהיה להישאר ביפן גם אחרי הסיור (באופן עצמאי)

חובות הקורס

1. נוכחות והשתתפות פעילה בשיעור
  2. קריאת החומר הביבליוגראפי לפני כל שיעור
  3. הגשת תרגילים חודשיים קצרים ועבודה סופית
  4. לאלה שיצטרפו לסמינר ביפן: השתתפות פעילה בארגון הסיור והשתתפות בכולו

מימון הסיור בחו"ל

עלות הסיור בחו"ל לקבוצה מוערכת בכ- 2,000$ לאדם (בנוסף לדמי הרישום לקורס 46618). מחיר זה כולל טיסה, מגורים, וכניסה לאתרים וארוחות. החוג יעשה מאמצים לסייע לכל תלמיד במימון של השהייה בטוקיו (מגורים, נסיעות בעיר וכניסה לאתרים) באמצעות סיוע מהאוניברסיטה, כמו גם פניה לקרנות וארגונים רלוונטיים ביפן. מורי הסמינר לא מקבלים שכר עבור הסיור בחו"ל ומממנים את טיסתם ושהותם ביפן מכיסם.

מועמדים/ות יגישו במייל למזכירות החוג

kinneretl@savion.huji.ac.il

1. נימוק להגשת מועמדות להשתתפות בסמינר ותכנית לאחר השלמת הלימודים (2 עמודים).
  2. גיליון ציונים עדכני
  3. קורות חיים (עמוד אחד) כולל  ציון/האם השתתף בבחינת ה- JLPT