check
צוות | לימודי אסיה

צוות

YB

פרופ' יגאל ברונר

ראש החוג
שעת קבלה בתיאום מראש במייל, חדר 6710

תחום מחקרו של פרופ' יגאל ברונר הוא השפה, הספרות, והתאוריה הפואטית של הסנסקרית, ובאופן רחב יותר, ההיסטוריה האינטלקטואלית של הודו.

סגל בכיר
מדור הודו ואינדונזיה
סגל אקדמי בכיר - מדור הודו אינדונזיה
מדור הודו ואינדונזיה
Fuchs Portrait

Prof. Simon Wolfgang Fuchs

Associate Prof. of Islam in South Asia
By appointment room 44625

Simon Wolfgang Fuchs is interested in global Islamic connections, in particular between South Asia and the Middle East. His second book, In a Pure Muslim Land. Shi‘ism between Pakistan and the Middle East was published with the University of North Carolina Press in 2019 and received the inaugural book award of the South Asian Muslim Studies Association.

קרא עוד
He is currently working on a global history of the Iranian Revolution of 1978/79 for Princeton University Press. After obtaining his PhD from the Department of Near Eastern Studies at Princeton University in 2015, Dr. Fuchs was elected a Junior Research Fellow in Islamic Studies at Gonville & Caius College, University of Cambridge. From 2017 until 2023, he was a lecturer in Islamic and Middle Eastern Studies at the University of Freiburg. He is a member of the German Young Academy.

קראו פחות
סגל בכיר
מדור הודו ואינדונזיה
סגל אקדמי בכיר - מדור הודו אינדונזיה
מדור הודו ואינדונזיה
Iankovskaia

Dr. Aglaia Lankovskaia

Postdoctoral Fellow

My research interests are pre-modern Arabic sources on Indonesia and the Malay world, cultural connections between the Middle East and maritime Southeast Asia, Indian Ocean history, history and cultural anthropology of Sumatra. 

מדור הודו ואינדונזיה
מדור הודו ואינדונזיה
Arif

Dr. Arif Maftuhin

Postdoctoral Fellow

 

מדור הודו ואינדונזיה
מדור הודו ואינדונזיה
ניסים אוטמזגין

פרופ' ניסים אוטמזגין

דיקן הפקולטה למדעי הרוח
חדר 5403 (לשכת הדיקן)
שעת קבלה בתיאום מראש עם לאה, ע. הדיקן: humdean_office@savion.huji.ac.il

ניסים אוטמזגין עוסק בתפוצת התרבות היפנית במזרח אסיה ובהפיכתה של יפן ממדינה המזוהה עם כלכלה ותעשייה מפותחת למדינה בעלת עצמה תרבותית חוצת-גבולות.

קרא עוד

את לימודי התואר הראשון הוא סיים בהצטיינות באוניברסיטה העברית במדע המדינה ולימודי מזרח אסיה. עם סיום התואר, הוא טס ליפן להמשיך את לימודיו הודות למלגה מממשלת יפן ולאחר שש שנים מאתגרות, במרץ 2007 סיים את הדוקטורט באוניברסיטת קיוטו. הדוקטורט שלו, שעוסק בייצוא של התרבות הפופולארית היפנית אל אסיה, זכה באוקטובר 2007 בפרס יוקרתי ביפן (פרס איאואה לחקר אזור אסיה והפסיפיק). כחלק ממחקר הדוקטורט הוא שהה תקופות ארוכות בהונג-קונג, סינגפור, שנחאי, בנגקוק וסיאול. כיום הוא מרצה בכיר בחוג ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית בירושלים, מתמחה בפוליטיקה, חברה, ותרבות ביפן המודרנית.
 
 
מחקרו עוסק בתפוצת התרבות היפנית במזרח אסיה ובהפיכתה של יפן ממדינה המזוהה עם כלכלה ותעשייה מפותחת למדינה בעלת עצמה תרבותית חוצת-גבולות. כחלק ממחקר רחב זה, הוא בוחן את מסלול היצירה והתפוצה של התרבות הפופולארית היפנית באסיה (בעיקר אנימציה, סרטים, תכניות טלוויזיה, ומוסיקה), את מדיניות הממשלה היפנית כלפי תעשיות התרבות, את המימדים התרבותיים ביחסי יפן-דרום מזרח אסיה מאז מלחמת העולם השנייה, ואת ההשפעה של תפוצת התרבות הפופולארית על תהליכי רגיונילזציה (אזוריות) בצפון מזרח ודרום מזרח אסיה.
 
הוא היה חוקר אורח במספר מוסדות אקדמיים מובילים: מרכז ללימודי דרום מזרח אסיה באוניברסיטת קיוטו (אפריל-ספטמבר 2007), מרכז ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת קורנל (יוני-ספטמבר 2009, יולי-אוגוסט 2011), מרכז ללימודים בינלאומיים, סיאנס-פו, פאריס (פברואר-מרץ 2011), החוג ללימודי יפן באוניברסיטה הלאומית של סינגפור (אוקטובר 2011), החוג ללימודי יפן באוניברסיטת סידני (יולי-אוגוסט 2012), ובפקולטה ללימודי מדיניות באוניברסיטת דושישה, קיוטו (מרץ-ספטמבר 2013). 
 
ניסים מלמד שני קורסי מבוא גדולים ("מבוא לתולדות יפן המודרנית" ו-"פוליטיקה ומדיניות חוץ של יפן") ושני סמינרים מתקדמים ("יחסי יפן-דרום מזרח אסיה אחרי המלחמה" ו- "שיטות מחקר בפוליטיקה וחברה של יפן"). הוא גם חוקר עמית במכון המחקר ע"ש טרומן לקידום השלום באוניברסיטה העברית ומשמש במקביל כיו"ר הועדה האקדמית של מרכז פריברג ללימודי מזרח אסיה.

בדצמבר 2012 הוענק לניסים פרס נשיא האוניברסיטה העברית ע"ש פרופסור יורם בן-פורת לחוקר צעיר מצטיין.
 
ניסים נמנה על ממייסדי האגודה הישראלית ללימודי יפן (איל"י) והחל ממרץ 2012 משמש כיו"ר האגודה.
הוא כיהן כראש החוג ללימודי אסיה, ונבחר לדיקן הפקולטה למדעי הרוח בחודש יוני 2021.

 

 

 
קראו פחות
סגל בכיר
מדור יפן
סגל אקדמי בכיר - מדור יפן
מדור יפן
דני אורבך

פרופ׳ דני אורבך

יועץ מוסמך - מדור יפן
חדר 6123
שעת קבלה בתיאום מראש

דני אורבך הוא היסטוריון צבאי. הוא למד באוניברסיטאות תל אביב וטוקיו, וקיבל את הדוקטורט שלו באוניברסיטת הרווארד. הוא מתמחה בחקר הפיכות, התנקשויות פוליטיות ואי ציות צבאי, דינמיקה של פשעי מלחמה, הרפתקנים צבאיים וההיסטוריה של המודיעין. 

קרא עוד
שני ספריו האחרונים הם The Plots against Hitlerמחקר על רשתות הקשר נגד היטלר בצבא הגרמני, ו-Curse on this Country: The Rebellious Army of Imperial Japanעל תרבות אי הציות בצבא היפני והאופן שבו הובילה את יפן למלחמת העולם השנייה. "המזימות נגד היטלר" יצא גם במהדורה עברית (ואלקירי - ההתנגדות הגרמנית להיטלר) וכן מהדורות בצ'כית, איטלקית, ספרדית, קרואטית, רומנית ותאית,  ו"קללה על הארץ" תורגם לעברית בהוצאת אוניברסיטת תל אביב כ"בוגדים למען המולדת - המורדים הפטריוטים של יפן". 

דני כותב ספר על מרגלים וסוכנים כפולים נאצים במלחמה הקרה, שעתיד לצאת בהוצאת Hurst הבריטית, ועורך ביחד עם עמיתים מחקרים על היסטוריה טרנס-לאומית של ריגול במאה ה-20 ודינמיקה של מעשי טבח לא מכוונים בזמן סכסוך אלים. כבלוגר פוליטי, הוא כותב באופן סדיר לתקשורת הישראלית, ובעבר כתב גם בג'רוזלם פוסט. מבחר ממאמריו האקדמיים ניתן לקרוא בדף שלו ב-academia.eduבאתר שלו באמזון ובבלוג שלו, הינשוף. הוא גם מנהל את הפודקאסט "סוכן משולש" על מודיעין וריגול, שאפשר להאזין לו כאן.

 

Dr. Danny Orbach is a military historian. A graduate of Harvard University, he specializes in the study of coups d'etat, political assassinations and military disobedience, and also in the dynamics of war crimes, military adventurism and the history of intelligence. His lastest books are The Plots against Hitler (Houghton Mifflin Harcourt), a study of the anti-Nazi resistance in the German army, and Curse on this Country: The Rebellious Army of Imperial Japan (Cornell University Press), on the culture of insubordination in the Japanese Imperial Army and the roots of the Pacific War. Currently, he is studying military adventurism in the East Asian sphere in the late 19th and early 20th centuries, and is a co-author in projects on the dynamics of unplanned massacres and the  transnational history of espionage in the twentieth century. He is also writing a book on Nazi intelligence veterans in the Cold War. 

In addition, Danny Orbach runs "The Owl", a blog on politics and history in Hebrew, and the podcast "Triple Agent" on intelligence and espionage. He also contributes regularly to the Israeli media on issues of military history and national security.

 

 

 

קראו פחות
סגל בכיר
מדור יפן
סגל אקדמי בכיר - מדור יפן
מדור יפן
פרופ׳ אמריטה איירין אבר

פרופ׳ (אמריטה) איירין איבר ז״ל (2019-1929)

מדור סין

פרופ׳ (אמריטה) איירין איבר ז״ל (דוקטורט מאוניברסיטת קלרמונט) הייתה סינולוגית בקטדרה על שם לואי פריברג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטה העברית, עמיתה בכירה במכון על שם הארי ס. טרומן, והתמחתה בתרגומים מסינית.

אמריטי
מדור סין
מר גדי אימרל

מר גדי אימרל

מורה לשפה הסינית

מר גדי אימרל מלמד סינית מודרנית וסינית קלאסית, ובעל תואר ראשון ושני בחוגים ללימודי אסיה ופילוסופיה באוניברסיטה העברית, בנוסף ללמידת הוראת השפה הסינית בסין. 

קרא עוד


עבודת המוסמך שלי עסקה בפילוסופיה בודהיסטית סינית מוקדמת. בחרתי להתמקד בהוראת השפה מתוך רצון לפתוח עבור אחרים דלת אל השפה והתרבות הסינית על שלל הרבדים שלהן. הבנה טובה וטבעית של השפה היא הצעד הראשון להבנה של תרבות זרה, וזו בתורה מביאה להבנה מחודשת ועמוקה יותר של עצמנו ושל מקומנו בעולם.

המפגש עם התלמידים הוא תמיד חוויה מפתיעה ומאתגרת, ולעיתים קרובות אני מרגיש שאני לומד מהם לא פחות משהם ממני. לצד ההוראה של השפה עצמה, אני מנסה לסייע לתלמידים לרכוש כלים טובים יותר לחשיבה וללמידה, כך שבתום לימודיהם יוכלו להמשיך בכוחות עצמם. ההנאה הגדולה מההוראה היא להצליח לעזור לאנשים להתגבר על הפחד הראשוני שיש להם מהשפה, להאמין בעצמם, ולהבין שיש בהם יכולות שלעיתים לא חלמו עליהן.

קראו פחות
מורי שפה
מדור סין
מורי שפה- מדור סין
מדור סין
אין תמונה

פרופ׳ אברהם אלטמן ז״ל (2016-1922)

מדור יפן
פרופ׳ אברהם אלטמן ז״ל היה ממיסדי החוג ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית, וממיסדי התחום של לימודי יפן בישראל ככלל.
אמריטי
MB

פרופ' מיכל בירן

ראשת המכון ללימודי אסיה - אפריקה
מנהלת פרוייקט מחקר על האימפריה המונגולית
יועצת מוסמך - מדור סין
שעת קבלה בסמסטר ב - יום ד 9:15-10:15

תחום המחקר של מיכל בירן הוא ההיסטוריה של נוודי מרכז אסיה, בדגש חזק על האימפריה המונגולית (מאות 13-14) והקשרים בין סין, מרכז אסיה ועולם האסלאם בתקופה הפרה מודרנית.

קרא עוד

מיכל למדה לכל תאריה באוניברסיטה העברית (כולם בהצטיינות יתרה). במהלך הלימודים היא למדה שנה בסין, באוניברסיטת שאנדונג, ושנה באוניברסיטת הרוארד בארה"ב. את הפוסט דוקטורט היא עשתה במכון ללימודים מתקדמים בפרינסטון, ארה"ב.

מיכל עובדת על מספר פרויקטים גדולים, הראשי שבהם, במימון הEuropean Research Council (ERC) עוסק בתנועות של אנשים, רעיונות וחפצים לאורך אירואסיה המונגולית- מסין דרך עראק ועד איטליה, ובהשלכות של תנועות אוכלוסין עצומות אלו על ההיסטוריה העולמית. במקביל היא עובדת על ספר על ההיסטוריה של מרכז אסיה תחת השלטון המונגולי, פרויקט הממומן ע"י הקרן הלאומית למדע. פרויקט נוסף שממומן ע"י קרן הומבולדט הוא פרויקט ישראלי-מונגולי-גרמני המשלב מחקר היסטורי וחפירות ארכאולוגיות בעיר קראקורום,  ששימשה כבירת האימפריה המונגולית (1237-1260). כמו כן, יחד עם  Kim Hodong היא עורכת את הספר The Cambridge History of the Mongol Empire בעבור הוצאת הספרים של אוניברסיטת קיימברידג' (2 כרכים).

מיכל פרסמה 3 ספרים, קובץ ערוך אחד (השני עתיד לצאת בקרוב), ומעל 40 מאמרים בספרים ובכתבי-עת.

היא זכתה במספר פרסים, ביניהם פרס נשיא האוניברסיטה לחוקר צעיר מצטיין ע"ש יורם בן פורת (2005); פרס ברונו מטעם יד הנדיב בתחום לימודי האסלאם והמזה"ת (2006); פרס לנדאו מטעם מפעל הפיס בתחום חקר ההסטוריה של מזרח אסיה ותרבויותיה (2007); ופרס ע"ש אנה-ליסה מאייר מטעם קרן הומבולדט הגרמנית (2012).  מיכל שימשה במספר תפקידים באוניברסיטה ביניהם ראש התכנית לדוקטורנטים מצטיינים בפקולטה למדעי הרוח (2009-2011), כראשת מרכז פריברג ללימודי מזרח אסיה, ומשמשת החל משנת הלימודים תשפ"ב כראשת המכון ללימודי אסיה - אפריקה. 

מיכל מלמדת את המבוא "סין הקיסרית המאוחרת"  וכן סמינרים בנושא האימפריה המונגולית, דרך המשי וההיסטוריה של מרכז אסיה. במקביל היא מלמדת גם בחוג ללימודי האסלאם והמזה"ת.

קראו פחות
סגל בכיר
מדור סין
סגל אקדמי בכיר - מדור סין
מדור סין
Yael

פרופ' (אמריטה) יעל בן-תור

בודהיזם טיבטי

פרופ' יעל בן-תור עוסקת בחקר הדינמיקה של התפתחות המסורות הווז'רייניות (רכב היהלום) בתקופה הקלאסית בטיבט, תוך התמקדות בתהליך היצירה של הגוהייסמאג'ה טנטרה.

קרא עוד

התעניינותה בתרבות טיבט ובבודהיזם החלה בטיול הגדול שלה להודו לפני כמה עשורים. משום שלא ניתן היה אז ללמוד את השפה והתרבות הטיבטית בארץ, לימודיה הגבוהים היו בארה"ב באוניברסיטת אינדיאנה, שהייתה אחת האוניברסיטאות היחידות בזמנו אשר הציעה תכנית דוקטורט בתחום לימודי טיבט. אחד ממוריה היה טובטן ז‘יגמה נורבו, אחיו הבכור של הדלאי לאמה ה-14, אשר לימד שם במשך תקופה ארוכה. 
לאחר שובה ארצה התחילה להרצות באוניברסיטה העברית. במשך שנים לימדה באוניברסיטה את השפה הטיבטית הקלאסית וקורסים רבים ושונים, כולל התיאוריה והפרקטיקה של הבודהיזם ההודי והטיבטי, הספרות הבודהיסטית, הספרות הטיבטית, האדם והקוסמוס על פי הבודהיזם הטיבטי, ההיסטוריה התרבותית של טיבט, רכב השלמויות ורכב היהלום וכו'. כמו כן הדריכה תלמידים לתואר מוסמך ודוקטורט. 

קראו פחות
אמריטי
מדור הודו ואינדונזיה
מדור הודו ואינדונזיה
ד"ר רותם גבע

ד"ר רותם גבע

ראשת מדור הודו ואינדונזיה
יועצת מוסמך ובוגר מדור הודו ואינדונזיה
משרד 44612
שעת קבלה בתיאום מראש

סגל בכיר
מדור הודו ואינדונזיה
סגל אקדמי בכיר - מדור הודו אינדונזיה
מדור הודו ואינדונזיה
סיוון גורן

ד״ר סיוון גורן

עמיתת הוראה
מדור הודו ואינדונזיה
עמיתת הוראה. מלמדת בתשפ"ג את הקורס "אהבה ותשוקה בהודו הקדם מודרנית" (מס' 35139).
סגל הוראה נוסף
מדור הודו ואינדונזיה
אורחים ומורים ארעיים - מדור הודו אינדונזיה
מדור הודו ואינדונזיה
tami

ד"ר תמר גרוסוולד עוזרי

מדור סין
שעת קבלה בתיאום מראש

תמר (תמי) גרוסוולד עוזרי היא משפטנית של סין המודרנית הבוחנת את הקשרים שבין פוליטיקה לבין מערכות החוק והמשפט בסין העכשווית והשפעתם על צמיחת המשק הסיני. 

קרא עוד

מחקריה בוחנים את ההיבטים הפוליטים והמשפטיים המתווים תהליכי פיתוח כלכלי בסין מ-1978 ועד ימינו, ואת השפעותיהם על החברה הסינית. תחומי התמחותה כוללים: התפתחות מערכת החוק והמשפט בסין העכשווית, משפט מסחרי (בפרט בתחומי התאגידים, שוק ההון, השקעות זרות), כלכלה פוליטית, עלייתה הכלכלית של סין בזירה הבינלאומית.

לתמי תארים במשפטים ובלימודי מזרח אסיה מהאוניברסיטה העברית ומאוניברסיטת מישיגן, ארה"ב. באוניברסיטת מישיגן, היתה ד"ר גרוסוולד עוזרי מלגאית גרוטיוס בפקולטה למשפטים ועמיתה במכון ליברת'ל-רוגל ללימודי סין. היא הצטרפה לסגל האוניברסיטה העברית, לאחר תקופת פוסט דוקטורט בבית הספר למשפטים באוניברסיטת הרווארד שם היתה עמיתת מחקר והוראה.

מחקריה האינטרדיסיפלינאריים עושים שימוש במתודולוגיות מחקר מתחומי המשפט והכלכלה הפוליטית על מנת לבחון שאלות כגון, מהי כלכלת שוק סוציאליסטית? במה מתבטא קפיטליזם מדיני בסין? כיצד משתלבת מערכת החוק והמשפט בתהליכי הצמיחה הכלכלית בסין? באילו אמצעים מניעה המדינה תהליכים כלכליים, ומהי מידת מעורבותם של גופי הממשל בקבלת החלטות עסקיות בתאגיד? מה מקומה של המפלגה הקומוניסטית הסינית בהקשרים מאקרו ומיקרו כלכליים?

כעת עוסקת ד"ר גרוסוולד עוזרי בכתיבת תוצאות מחקר המנתח את ההיבטים המשפטיים והפוליטיים שהתוו את הקמתן של חברות ציבוריות בסין ואת צמיחת שוק ההון הסיני. פרוייקטים נוספים שלה עוסקים בתמורות במעמדה של סין בזירה הכלכלית-גלובאלית תוך בחינת ביטויין של תמורות אלה בגישתה של סין כלפי המשפט הבינלאומי הכלכלי-מסחרי.

בחוג ללימודי אסיה מלמדת ד"ר גרוסוולד עוזרי את קורס המבוא "סין העכשווית" וכן קורסים וסמינרים המוצעים במסגרת התוכנית המשולבת עם מנהל עסקים ו\או תוכנית ההדגש עם יחב"ל, כגון: "ממשל בסין העכשווית: בין משפט לפוליטיקה"; "מדינה ופיתוח כלכלי בסין העכשווית"; "סין בע"מ" (השתלבותה של סין בכלכלה העולמית); "חוקה וזכויות אדם בסין המודרנית; "תאגידים והשקעות זרות בסין"

SSRN

קראו פחות
סגל בכיר
מדור סין
סגל אקדמי בכיר - מדור סין
מדור סין
ג׳סי גריימן

פרופ׳ ג׳סי גריימן

אוניברסיטת אקלנד | מרצה אורח
מדור הודו אינדונזיה

ילמד באנגלית את הקורס

Ethnographies of Global Health and Humanitarianism in Southeast Asia.

סגל הוראה נוסף
מדור הודו ואינדונזיה
אורחים ומורים ארעיים - מדור הודו אינדונזיה
מדור הודו ואינדונזיה
HG

ד"ר הלנה גרינשפון

מדור יפן

הלנה גרינשפון חוקרת ומלמדת על יפן המודרנית על ביטוייה השונים, הכוללים תרבות צריכה, התפתחות של מרחב ציבורי ,תרבות אורבנית, שינוי חברתי, מגדר וזהות לאומית.

קרא עוד
המחקר שלה מתמקד בהשפעתה של גלובליזציה על הרגלי הצריכה וההבנייה של המרחב הציבורי ביפן. כיצד ההתפשטות הגלובלית של רשתות בינלאומיות כמו סטארבקס משנות את פניה של העיר היפנית? כיצד מוצרים יומיומיים כמו קפה משקפים שינויים מרחיקי לכת בתרבות וזהות יפנית? איזה תפקיד משחק מגדר בשינויים אלה? כדי לענות על שאלות מסוג זה, יש לבחון מקרוב לא רק את המגמות הכלכליות והחברתיות ברמת המאקרו, אלא גם את פרקטיקות היום-יום ואת הדרך בה דימויים, ייצוגים וטעמים מועברים ומתפרשים על ידי אנשים.

בהוראת הקורסים שלה הלנה מתמקדת במבט אנתרופולוגי וסוציולוגי על מגמות חברתיות ותרבותיות ביפן העכשווית. היא משלימה את החומר התיאורטי והאתנוגרפי בחומרי עזר וויזואליים כגון קטעי ווידאו, פרסומות, צילומים ועוד. הקורסים מצריכים היכרות בסיסית עם ההיסטוריה היפנית, יכולת ניתוח וחשיבה ביקורתית. המטלות של הקורס, לרבות בחינות ועבודות, כוללות ניתוח טקסטים ומתן פרשנות אינדיבידואלית בהתבסס על החומר הנלמד. המטרה הינה לא רק הקניית ידע בסוגיות ספציפיות הקשורות לחברה ותרבות של יפן העכשווית, אלא גם יצירת מסגרת לדיון אקדמי במונחים כגון תרבות, זהות, מסורת ועוד.

פעילות מחוץ לחוג:

הלנה גרינשפון משמשת כמתאמת של יחידת אסיה במכון מחקר ע"ש הארי טרומן באוניברסיטה העברית. יחידת אסיה מרכזת חוקרים העובדים על ארצות אסיאתיות ומעבירה הרצאות, סמינרים וכנסים הקשורים באספקטים שונים של יחסים בינ"ל, היסטוריה, תרבות, פוליטיקה וכלכלה של מדינות אסיה.

כמו כן, הלנה מתפקדת כחברת וועד מנהל של האגודה הישראלית ללימודי יפן. האגודה הוקמה בשנת 2012 במטרה לגשר בין מוסדות אקדמיים המלמדים על יפן בארץ ובעולם, ולסייע ביצירת קהילה תוססת של סטודנטים וחוקרים בישראל. השנה האגודה קיימה את הכנס הראשון שלה, שהתמקד בסוגיות אורבניות ביפן. אתר האגודה ללימודי יפן: http://www.japan-studies.org/

הלנה הינה חברה בוועד הירושלמי של אגודת ידידות ישראל-יפן, ארגון התנדבותי שמתמקד בהפצה של תרבות יפנית בישראל, ומארגן סדנאות, הצגות וארועים אחרים החושפים את הקהל הישראלי לפניה השונות והמגוונות של התרבות היפנית. אתר אגודת הידידות: http://www.israel-japan.org/

קראו פחות
סגל הוראה נוסף
מדור יפן
אורחים ומורים ארעיים - מדור יפן
מדור יפן